med- o motgång

Kl. 19:33
ÖIS i med- och motgång.. Javisst, men ibland känns motgången så jävla tung och svår. Igår kände jag inte igen vårt lirande rödblå lag överhuvudtaget. För det första rullade dem inte boll och för de andra så såg de inte ens ut som dem ville spela. Då börjar man ju undra vad det är för medning att gå och kolla samt heja på dem när de inte gör sig förtjänta av de? För ibland känns det inte lönt att vara där. Igår var en sådan dag. En halvdann "bortamatch" i spöregn och dålig fotboll. Frågan är vad det är för jävla nerver som är där och spökar. Gårdagens match var riktigt dålig. Och då menar jag riktigt jävla dålig. Grejen är att jag var trött, grinig och på sjukt kasst humör redan innan matchen, det är väl ingenting emot vad jag var efteråt. Pinsamt Örgryte!

Over and Out

Grattis..

Kl. 13:04
..Emelie, idag blir du ett år äldre, du får dricka öl lagligt och körkortet kan börja planeras in i schemat, plus att du är myndig, så nu kan du adoptera hur många barn som helst, om du vill! Hoppas du får en kanondag, det är du värt!

Idag när jag var hos sjukgymnasten fick jag träffa hennes student, han går sista året på någon sjukgymnast-utbildning och är klar till våren. Och nu ska jag få ta del av hans kunskaper :P haha. Simon heter han och är väl en sisådär 25 bast kan jag tänka mig. Ser tillräckligt bra ut för att hålla motivationen för rehab-träningen uppe. Vilket kanske är väldigt bra, för min del. Så ja, mina "två gånger i veckan" har nu blivit till tre. Så nu skall väl det här knät bli bra någongång. Idag är det fem veckor sedan jag opererade det och de känns faktiskt mycket bättre - positivt!

Dubbelderby blir det. För idag möter ÖIS Qviding borta, hemma på Valhalla. Dvs. det kostar pengar att gå på matchen, vilket gör det hela lite halvt ovärt eftersom vi är på ÖIS-hemma plan (qvidings också iofs. meeeen.. ändå). Men min mor bjuder mig på matchen idag. Min mamma är bäst i världen, visste ni det? Hon tycker jag ska hitta på saker på dagarna och inte bara sitta hemma, det var väl mest därför. Och jag fyllde på mitt fridiskort idag med, jäkligt gott att kunna ta sig någonstans, även om de är rätt knäppa tider.. Idag vinner ÖIS, heja!

Imorn får ska jag jobba hos Morfar, igen. Skönt! För då får jag något att göra även imorgon plus lite överlevnadspengar, det är skönt! Ska hjälpa honom även på torsdag, så blir inte såå fattig nu :)

Over and Out

för vi dansar o du har så mjuka läppar

Kl. 14:17
Håkan Hellström. Stora scen. Liseberg. 26 september. Mållös. Som alltid.
Jag har verkligen inga ord. Det finns aldrig några ord, eller inga som räcker tillräckligt långt för en beskrivelse iallafall. Håkan fick mig i obalans igen, precis på det glada och dansande humör som han alltid lyckas med. Jag kan inte tänka mig ett år utan att ha fått se honom live. Det går inte. Det finns inte..
Speciellt inte detta året. För detta året har verkligen varit skit, rent ut sagt (med vissa undantag). Det är då jag behöver honom och hans sprickande livsglädje som mest.

Denna spelningen kanske inte går att jämföra riktigt med den i Scandinavium i april iår. För det, var enligt mig, hans bästa konsert någonsin (kanske delad plats med den i Lisebergshallen 2002). Men igår reste sig gåshuden ända upp till nacken. Och det är nästan bara Håkan som får mig att bli så rysande lycklig varje gång, från topp till tå. För enligt mig kan han aldrig vara dålig. Han kan inte ens vara mindre bra.. Han är alltid bra, på ett eller annat sätt.. Och det tror jag alla de 17 000 andra som såg honom igår håller med om. Han lever alltid upp till mina förväntningarna. Det är nog bara Håkan som har den speciella värme som rusar ut i hela kroppens vener - jämt.
Lycka, glädje o kärlek till tusen - varje gång!

Gött att jag..

Kl. 23:15
..är helt slut och vill sova, fast är inte på sovhumör överhuvudtaget när klockan är dryga kvarten över elva på kvällen. Det var inte många veckor sedan jag hade vänt helt och hållet på dygnet och levje lajban på kvällar o nätter (dvs. kolla på teve och spela teve-spel) och sov på dagarna. Och så höll det på, ett bra tag. Men nu har jag vänt tillbaka det fullt ut, så brukar vakna vid 8-9-tiden och trötthetstecken som gäspningar brukar visa sig redan runt 22-tiden.
Det är ju bara det där att sova som blir svårt. Jag är trött, men kan ändå kolla på film ut o film in utan att somna. Det är weard (för att använda mina exklusiva engelskakunskaper såhär in mot midnatt).

Men! Somsagt så hade jag ett kärt återseende med en kär gammal vän idag,. Och planerna tog oss lika långt som de brukar. Nämnligen från köket till vadagsrummet och teven. För er som inte vet så är det drygt 7 meter däremellan. Ytterst ansträngande om du tryckt i dig scones för 8 personer och nåra till, vill jag lova!
Skrattattackerna kröp på, nästan direkt efter ett synnerligen roligt program vars namn är americas funniest home videos. Och där kan ingen komma att säga att inte bäbisar kan vara roliga. Men när sedan filmer som Sweet Home Alabama sätts på, är det svårt att inte efterlikna en glad tant som konsentrerar sig på någonting roligt. För det är precis så vi ser ut, jag och Tjäder när vi ser på filmer som just denna. När det händer något roligt/gulligt sitter vi och ler för oss själva och när någonting sorligt händer, hänger vi lite diskret läpp och mungiporna lutar direkt neråt.
Samtidigt som man är sådär avundsjuk på att killarna är så jävla perfekta och snygga så man vill ha dem bara för sig själv. Det är det mest intensiva bråken mellan oss två, vem som ska få vilken kille i filmen. Efter som smaken på killar är gedigen så blir detta oftast väldigt svårt att enas och brukar sluta med delad vårdnad.

Nog om det. Nu skall jag göra mina gäspningar till lags och flira lite med sängen, pussas lite med kudden och sätta på någon härlig tjejfilm så jag än en gång kan sitta och le för mig själv. Nu har jag dock ingen att dela med mig med, så nu kan jag välja o vraka mellan vilka jag vill. Yes!

Over and Out

Vakna med the Yoyo'

Kl. 12:12
Idag vaknade jag halv åtta. Vad är de för jävla tid att vakna? Well, skall leka med Tjäder idag - äntligen - när hon nu än vaknar vill säga? Hon får göra det snart..
Undra vad vi ska göra? Blir väl det som vi är bäst på. Skratta halvt ihjäl, gråta till tjejfilmer och dricka litervis med kaffe tills toaletten skriker efter än. Jag ser framemot det!

Även jag var ju tvungen att göra den där "makemebabies"-skiten med min blivande man, så ja, här är han, vår unge:


Over and Out

jag vill!

Kl. 20:18
Jag vill gå på fina middagar där folk håller tal och där man kan dansa, efter den goda trerätters maten - såklart! Där karlarna bär stiligt svartvita kostymer och damerna tjusiga klänningar. Där man applåderar efter varje låt på dansgolvet som livebandet spelar, och där de runda borden är uppsatta i smågrupper om 6-8personer på varje. Sådär som det är på filmer, eller typ V.I.P. fester. Alltså, hur kul skulle det inte vara?
Jag längtar tills jag blir rik, då ska jag ha såndana fester och bjuda alla jag vill, hålla tal och bära den finaste klänningen på festen samt ha den snyggaste kavaljeren. Japp, jag längtar!

Over and Out

rätt ska va rätt

Kl. 13:52
Okej, för att rätta gårdagens fel direkt. Milan mötte inte Inter igår, utan Lazio. Det bjöds upp till en rättså schysst match med två lag som ville spela boll. Milan vann tillslut med 4-1, vilket var skönt. Vi bjöds även på 5 stycken riktigt snygga mål, var kul att se.. Faktiskt!
När jag ändå är inne på fotboll kan jag medela det min tränare berättade igår, nämligen att han slutar efter säsongen. Han sa att han hade sagt upp sig, vet inte vad jag ska tro på. Om det är så, eller om styrelsen har sagt tack o adjö. Men om det är han som sagt upp sig så känns det lite som en besvikelse. Han är en bra tränare och jag har stor respekt för honom, så det är synd. Men jag tror det kommer stärka oss som lag när vi får en ny tränare. Det kommer bli fler på träningen, eftersom nyfikenheten kommer komma tillbaka. Jag hoppas mina tjejer vill hitta tillbaka till kärleken och framförallt själva leken i fotbollen. Att ha kul. För det är väl därför vi spelar?
För mig brukar det väl i och för sig bli mer på "liv och död" när jag spelar, men innerst inne spelar jag för att jag tycker det är kul. Laget verkar ha tappat det roliga lite på vägen mellan fyran och trean. Det är synd!
Jag pratade med Christer som har koll på nya tränare osv. Han sa att det fanns "några stycken intressanta" men nämnde inga namn. Det ska bli intressant att se vem det blir tillslut. Men så vitt jag vet, är min far inte riktigt med i tankarna, för han har inte fått någon förfrågning.....än. Hoppas att den kommer, för han är den bästa tränaren jag någonsin haft. Men jag vet att han fått anbud från andra klubbar osv. så hoppas KSK's styrelse rappar på lite om han är med i damlagets framtidsplaner.
De pratades ett tag om Lindomes ex-tränare, men honom får vi lägga på hyllan för han skrev nyss på för Hällesåker. Men men, jag tror stenhårt på nästa säsong. För då ska jag spela skiten ur motståndarna. Ha!

Over and Out

Fotbollshelg

Kl. 19:59
Helgen blev den slappaste ever typ. Fast har kännt mig halvkass alla två dagarna också, för den delen. Haft konstant huvudvärk i fyra dagar. Mitt ena öga var helt rött, så misstänkt inflammation också har förkylningen förvärrats. Så tycker jag haft tillåtelse till att bara vara hemma. För har verkligen inte orkat något annat. Lördagen bestod av fotboll, endast.. På förmiddagen åkte jag, far och lillasyster upp till Förbovallen för att kika på Viktor när dem mötte Tynnered. KSK/BFF vann med 4-2 och min bror gjorde sitt första mål... typ någonsin. Så det vart glada miner från han hela dagen sedan, och jag kan inte vara något annat än glad för hans skull! När vi kom hem sattes teven på där det var match mellan Liverpool o Stoke. Slutade oavgjort, besvikelse för Liverpool, men bryr mig egentligen inte. Efter den började Bolton-Arsenal, där Arsenal vann med 3-1.
Söndagen var värre, eftersom jag vaknade upp med huvudvärk och den har följt med mig hela dagen, så har kännt mig så jävla vek. Men När mitt underbara röda lag - Manchester United gästade Chelsea så var jag naturligtvis tvungen att hålla uppe ögonen, även denna match slutade oavgjord, 1-1.
Sedan for jag nästan direkt upp till KIP för att dels komma ut en stund men mest för att kika på mina damer när de tränade. Har inte varit med om någon mer loj träning, vilket gjorde att jag bara saknade allt ännu mer..
Iallafall, 20:30 börjar Milan-Inter och den får jag naturligtvis inte missa. Måste ju fullfölja min fotbollshelg. Lite nostalgi över dem helgerna. För så såg iprincip alla mina helger ut för 4-5år sedan, och då var det mina vänner som fick anpassa sig efter mina fotbolls-tider. Take it, or live it. Liksom.. :P

Over and Out

Dötid

Kl. 19:10
Klockan är tio minuter över sju och det känns som denna dagen har varit precis lika enformig och meningslös som alla andra dagar den senaste veckan, eller de senaste två-tre. Det händer verkligen inte mycket saker i mitt liv just nu, och jag rör mig inte många knop om dagen heller, för den delen.. Mycket är väl beronede på mitt knä, men det känns så gammaldags att skylla på det hela tiden, jag får väl skaffa mig nya intressen och leva upp till mina föräldrar förväntningar om att jag så småning om skall få skaffat mig ett jobb. Det eviga tjatet och den dagliga frågan "har du sökt några jobb idag?" börjar bli lite för avlägset och dem borde förstå att det redan är alltför inprintat i mitt huvud.
Jag menar, det är väl klart jag vill ha ett jobb. Börja tjäna pengar och kunna försörja mig själv. Det är väl det en del av livet går ut på? Ta steget att flytta hemifrån när man blivit sådär någorlunda anställd så man slipper oroa sig för att allt helt plötsligt skall ta slut.
Men det där med arbetsförmedligen skrämmer mig. Det känns inte som de kan hjälpa mig på något sätt alls. Såhär långt har de inte gjort någonting för mig, mer än jag fått slösa dötid på att vänta.. Vänta på ingenting, eller jo.. På att bli inskriven och få berätta hur mycket som helst om mig själv, som personen jag talat med glömt redan innan jag lämnat rummet. Det känns inte som någon mening att vända sig dit, för känslan av dem är inte speciellt "hjälpande".

Jag har bestämt mig för att börja tatag i dagarna bättre. Visst tränar jag varje dag, men det känns som det är en del av det enformiga schemat som jag ofrivilligt lagt upp i mitt huvud. Jag skall börja gå korta prommenader, för de rekomenderade min sjukgymnast mig om. Jag ska börja måla igen, försöka få insperation till både det och skrivlustan. Och jag har alldeles förmånga böcker som bara ligger och samlar damm. Jag ska försöka ta vara på tiden, istället för att slösa bort den på ingenting.
För det känns som jag bara går dagar in och ut, utan nåra som hellst händelser. Och som en klok man en gång sa "dagarna försvinner och kommer aldrig mer tillbaka" , så ja. Varför slösa bort min levnadstid på att ha tråkigt? Det är bättre att göra det bästa av situationen och försöka få tillbaka levnadslusten.

Jag ska försöka hitta tillbaka till mig själv och börja bli den roliga och livsglada Johanna igen. Tjejen som inte kan sitta still, utan måste ha någonting att göra - hela tiden. Jag saknar henne och vill hitta tillbaka till rastlösheten och den eviga nyfikheten. Mitt andra mål är fastställt: hitta tillbaka till mig själv och börja leva.

Over and Out

Yes '

Kl. 14: 53
Idag skall jag och Sandra ut på affärer som vi nu skutit upp... en bra tag. Vi bestämde oss för att vi inte kunde fortsätta såhär, så idag gäller det! Vi klarar det tillsammans, min vän. (haha, låter som världens allvarligaste sak, fast vi bara ska iväg till UM).

Igår gjorde ÖIS föresten den mest underbara segern på denna säsongen. Visst är det fortfarande 18poäng att ta och slåss om, men vi leder med 5 poäng till nummer två och 8 till plasering 3-4. Detta klarar ni, mina rödblå lirare.
Vi vill, Vi ska, till Allsvenskan

Over and Out

Smallville

Kl. 11:36


Efter operationen har jag dagligen kollat på Smallville och nu har jag blivit helt såld. Är nära inpå besatt och skulle lätt kunna sitta en heldag och bara kolla på hela världens superhjälte. Även om jag mer drars till Clark Kent fars utseende. Jag menar. Han är en riktig man, han är sjukt snygg och bara musklerna därtill. Jösses, blir ju knäsvag..nästan. Också personligheten, sådär mystiskt spännande, samtidigt som vänligheten lyser genom hans ögon. Japp, jag tror han är perfekt. Både på yttersida och innersida.
Ett tips: SMALLVILLE!

Over and Out

beundransvärt!

Kl. 13:58
Kanske inte på det sättet vi yhade förväntat oss att stanna, men skitsamma, ibland får vi tydligen också turen på vår sida. Lerum lämnade sitt andra WO dvs. dem är automatiskt uteslutna ur div.3. Detta gör att även om vi kommer sist, så får vi en gratisbiljett i div.3 även nästa år. Så ja, där slapp jag dektetiva mer om ett klubbyte. För mig blir det KSK i iallafall ett år till, sedan får vi se vart kommande säsong därefter leder mig. Men det är skönt att vara bland personer som tror på mig, i mina första matcher efter skadan, det gör nog att jag tar mig tillbaka snabbare till mitt "rätta jag" , för jag saknar uppmärksamheten, och hoppas att jag kan få tillbaka den. Det är väl det jag strävar efter mest nu, respekten har jag kvar, uppmärksamheten skall jag ta tillbaka.

När jag ändå är inne på sport och handikapp så kan jag verkligen inte sluta respektera de som är med i Paralympics. Alltså, dom är verkligen heeelt otroliga och har min fulla respekt. Idag vann Anders Olsson OS-guld och slog världsrekord i 400 m simning - igen. Och han vann så överlägset att allt hår på mig bara reste sig. Han slog silvermedaljören med drygt 21 sekunder, och Anders är förlamad från midjan och neråt. Jag förstår inte! Snacka om vilja och styrka, jag avundas hans sätt att se på livet och jag skäms verkligen över hur mycket jag klagar. Att sedan en annan kille, kommer dock inte ihåg vilket land han var ifrån, vinner 150meter medley utan både ben och armar. Han är.. Jösses, jag har inga ord i världen. Jag tycker dom ska ha all respekt i världen för det dem lyckas göra. Det är beundransvärt till tusen!
Avslutar med Anders motto: det finns ingen gräns

Over and Out

ingen känsel.

Kl. 18:12
Nu såhär en stund innan jag ska fara upp o kika på träningen, eftersom jag inte har nått bättre för mig blev jag plötsligt jääätte-snussugen, och det suger! Första gången på länge jag är det. Som tur är har jag igen snus så det blir väl att trösta mig med nått annat..
Igår hos sjukgymnasten fick jag reda på att korsbandet har satts fast med skruvar, så ja.. Skruvar inuti mitt knä har jag, det är lite fräckt ;P Har även hittat ett ställe på knät där jag tappat känseln, så det har jag roat mig med en stund idag..
Imorn ska jag träffa Sandra en stund och vi ska uträtta lite affärer, på torsdag blir det ÖIS för hela slanten, de leder fortfarande, nu med 2 poäng och en matchn mindra spelad än tvåan, det är skönt. Så ja, torsdagens match mot Landskrona är viktig och tre poäng hoppas jag blir ett faktum. Nu ska jag unna mig glass, MUUUMS!

Over and Out

Läst i tidningen

Kl. 13:03
Såhär när min fjärde kopp kaffe är slut och tidningen är färdigläst så mår jag ganska bra. Förutom det som står i tidningen - igen. Det om att någon blivit inlåst, den här gången i 6 år. Vad är det med alla personer som låser in människor? Vad är problemet? Alltså det är ju inget annat än att man blir mörkrädd! Ärligtalat, vad är det frågan om, vart är vår värld påväg? Vad är själva grejen om att låsa in folk? Jag förstår inte, hur mycket jag än försöker komma på en lösning, blir bara förbannad. Alla som låser in folk borde bli livsstraffade. Ja, dom borde dö. För något fel måste det vara, ingen hjälp till dem, ingen andra chans.. För det förtjänar de inte!

Over and Out

Tant

Kl. 18:59
Idag har jag varit så jävla nyttig. Var uppe halv sju i morse och klockan åtta befann jag mig på Mölndalssjukhus för att träffa min blivande sjukgymnast i 6-8 månader. Hon var vithårig o behndlade mig som 6 år, tom. hjälpte mig på med byxorna, så detta halvår kommer bli som en lek, en 6års-lek. Fan va roligt! Hon verkar bra iallafall, väldigt käck o övertydligen så om jag missar något eller inte förstår, så måste det vara jag som är vrickad.
I alla fall, efter det, åkte jag till arbetsförmedlingen och skrev in mig, är dock sjukskriven tills siste september, men nu har jag gjort det, även om mesta delen där gick ut på att vänta.
Mitt tredje äventyr blev iväg till banken där jag satte in lite pengar i från skatteåterbäringen, mataffären var nästa destination där jag och Mor handlade mat o ingredienser för dagens måltid - lasagne <3
Så idag har jag haft och göra, även om vi var hemma redan kl. 11, resterande timmar blev väldigt långa o tråkiga. Men nu har jag fått göra några måsten, vilket var skönt.
Tanten är hemma!

Over and Out

känsla

Kl. 00:24
Jag har alltid trott på kärlek vid första ögonkastet, men jag har aldrig trott att jag skulle drabbas av de.. Bråka, snacka o en puss, sedan var jag helt såld. Sådär pladask och varm i hela kroppen. Den där känslan känner jag igen, men det är ingen som jag brukar drabbas av. Inget som brukar flyta på och komma på någon sekund. Jag vet inte vad det är med mig, men något har hänt, frågan är bara hur det kommer sluta..

Over and Out

baby you are mine

Kl. 16:28


Ja, men faktiskt så tänkte vi ha vårat bröllop snart. Han har äntligen friat och jag
har äntligen sagt ja. Det börjar verkar kärlek - bannemej!

KSK-tjejer

Kl. 14:59
Ja, mina damer.. Det kanske inte var lika bländande o snyggt som förra året, men första segern är alltid första segern - och ack så skönt det är att fått gjort den! Förhoppningsvis är detta vändningen på våra dåliga o mållösa matcher? Inte för att gårdagens match var bra överhuvudtaget, men det var en vinst och bollarna studsade stolpe in istället för stolpe ut, som dom har gjort innan. Imorn är det Lerum, som vi puttade ner till sistaplatsen, som väntar. Där tar vi vår andra seger, eller hur? KSK tjejer - det är grejer!

Over and Out

RSS 2.0