RIP, Jacko

Kl. 16:20

Fredag. Nyvaken. Korfu. Sms. Död.

Är Michael *the king of pop* Jackson....död?



Jag ville inte tro det. Jag försökte tränga bort det. Det gick inte. Varje klunk vatten i värmen under den fredagen tog jag för honom. Varje solstråle och nerkylningsbad i havet var för honom. Varje våg. Varje bokstav i min nu utlästa bok. Varje andetag och varje tanke gick till honom. Hela fredagen blev för mig ett stort frågetecken.

När vi åt middag på kvällen skålade vi för honom. Som ett tack. Ett tack för att ha fått växa upp med hans musik. Världen har behövt dig!
Jag har försökt lära mig moonwalk sedan jag var i 4års åldern - kan det fortfarande inte.
Jag har uppträtt till "black and white", för mormor och morfar och farmor och familjen när jag var i 9års åldern. Även gjort en dans till just den låten i 9an, när det var ett obligatoriskt dansprojekt vi höll på med.
Jag har hans LP skiva "BAD" upphängd på väggen och hans CD skivor i skivstället.
Jackos musik har betytt mycket under min uppväxt. Och kommer troligen fortsätta att betyda mycket under mina fortsatta levnadsår. Så ja, jag tycker att tack är ett lämpligt ord till en av världens störste. Tack.

Tack Tack Tack.

och.. vila i evig frid.

Korfu och förlustmatch.

Kl. 11:47
Det plan som skulle gå runt 16-tiden går nu istället inte förrän 19:10. Vi kommer inte vara framme på Greklands nordligaste ö, och på hotellet förrän kanske runt 23-tiden.
Och vad gör vi ?

Man är ju rätt mör i kroppen när man suttit i ett plan i 3½ timme och sedan buss ett tag till. Dessutom sent på kvällen. Blir det att fira med en stenhård säng och sova till morgondagen?

Nej, det tror jag inte. Jag tror vi slänger in våra väskor på rummen och går och käkar någonstans. Eller så köper vi bara något gott att äta och en flaska rött, äckligt, grekiskt vin. Sedan somnar vi gott i våra stenhårda grekiska sängar med hotellets grekiska avlånga lakan till kuddar.

Imorn skall vi iallafall gå till havet. Jag älskar havet!


Sverige förlorade mot Italien igår och jag läste just nåra rader i Marcus Birros expresso-blogg om hur lycklig han var över det. Han klagar på Balotellis utvisning lika mycket som vi svenska fans jublar åt den. Felaktig eller ej - vem bryr sig nu när Italien ändå vann?

Marcus skrev en bra mening: "alla ni som hatar filmningar, hatar ni Wernbloom nu?"
Jag svarar en starkt JA på den frågan. Och Marcus hade fått precis samma svar om han frågat den frågan för en vecka sedan, eller ett år sedan. Jag har alltid hatat Wernbloom och kommer förmodligen också alltid att göra det.

Wernbloom är en sådan spelare som tror han är bättre än vad han är och jag har inget svar om varför han ens platsar i U21-landslaget, för så bra är han inte. Han kan varken slå passningar eller spela fotboll. Han bara är där. En rätt korkad spelare. En sådan som kan få ett rött kort i vilken sekund som helst. Jag hade inte velat ha en Wernbloom i mitt lag iallafall. Sedan vet jag att han är dyrkad av många, men i mitt lag skulle han inte ens varit uttagen.

Heja Sverige
- nu åker jag till Grekland.
Over and Out

1.

Kl. 11:26
Klockan går mot halv tolv och vi skall väl snart fara bort mot Lerums trakterna för att fira lite midsommar med samma familj som vi alltid firat midsommar med. Jag är typisk svensk och tycker det är rätt skönt med sina rutiner och traditioner. Till en viss pubkt såklart. Men just med midsommar och fira med några som betyder så oerhört mycket är värdefullt!

Imorn åker vi till Korfu i Grekland och stannar där en vecka. Jag och bror skall ha en egen "lägenhet" eller bungalo eller vad det nu än är. Så jag ser verkligen fram emot det. Inte bara för vädrets skull utan även för att få komma iväg, bort här ifrån, för här händer det ingenting iallafall.

Har i och för sig haft fullt upp måndag, tisdag, onsdag och torsdag där jag tagit hand om ett gäng ungar på sommarfotbollskolan. Väldigt roligt! Och jag fick den bästa gruppen, helt klart. Underbara ungar på alla sätt. 12 stycken närmare bestämt. Det har varit fruktansvärt roligt!

Jag saknar Tjäder. Och jag saknar henne så jävlans asmycket. Vi pratas vid mindre och mindre hela tiden och det gör ont. På söndag fyller hon 20 och är hemma i Sverige, men då är jag i annat land. Vi går alltid om varandra. Jag bör väl ta saken i egna händer snart och fara till Norge ett par dar för att bara suga ur all Tjäedr-nostalgi och saknad jag har. Någon gång under sommaren - då jävlar!

Nu skall jag packa lite och göra iordning mig. Hejjs!
Over and Out

anklev vs birro

Kl. 16:14
För någon dag sedan läste jag i Marcus Birros blogg att det var hans sista inlägg, för han tänker lägga ner bloggen. Jag tycker det är sorgligt. Marcus blogg är den enda jag läser noga och väl. Jag tycker om hans välskrivna ord. Även om vi två inte alltid delar samma åsikt så spelar det ingen roll för allting är så välskrivet och elegant.
Jag älskar hur han kan sätta känslor och perspektiv i ord. Hans ärlighet och lojalitet. För mig är Marcus Birro en riktig författare/poet/skribent/människa. Han är varken mer eller mindre, utan han påstår ofta att han är värd lika mycket som alla andra människor. Han har ingen över- eller underskattning och han berätta precis vad han vill och säger precis vad han tycker. Dessutom står han för det.

Så! Jag gav mig genast på jakt efter hans mailadress så jag kunde skriva ett par ord som kanske kunde få honom att fortsätta sin egna blogg. Inte Expressens. Och jag fann den, och var lika rak och ärlig mot honom som han är mot mig. Jag berättade varför jag ville att han skulle fortsätta och jag hoppas att det får honom att tänka efter ännu en gång. Jag är väl i och för sig bara en i mängden som berättar vad jag tycker för honom. Men jag hoppas verkligen.

Varför Björn blev indragen i det hela (inläggs-namnet) är för att han nu skall börja blogga. Blogga för ÖIS och vad som händer bakom de rödblå väggarna. Jag är väldigt tveksam till att Björn är hälften så bra skribent som fotbollsspelare. Men jag skall ge honom en chans. Han kommer nog dock aldrig komma upp i, för mig, Marcus skrivmagi. Men Björn är alltid Björn, jag hoppas han chockar mig med mycket intressanta inlägg framöver. Men ännu mer hoppas jag att Birro skiter i att lägga ner bloggen och fortätter med magin i hans fingrar.

Over and Out

nationaldagen

Kl. 14:29
 
"Du gamla, Du fria"


Jag är APTRÖTT. Och jag vet inte varför det är lite jobbigt. Menmen, idag är det Sveriges nationaldag och när jag for ner till gymmet förut så var varenda flaggstång flaggad gul och blå. Det var fint, faktiskt. Jag tycker det borde vara så oftare! Idag är det match. Sverige - Danmark. Jag har verkligen ingenaning om hur det kommer gå där.
Och om en stund skall jag åka upp till KIP, igen. För det är ledarträff eller fest eller vad man nu kallar det. Jag skall bara kolla på på ledarmatch iofs. för jag vågar inte vara med. Men det skall bli kul.

Imorn har Mormor fixat någon släktträff och jag tycker verkligen inte att det skall bli så himla roligt...alls. Mina kusiner från Tyskland är iofs. här nu, så det är väl det enda roliga. Och på kvällen skall vi ta kort med en riktig kameraman med laget. Det är faktiskt nått jag ser framemot, så att vi får ett ordentligt lagfoto.

Annars så händer det inte så mycket mer. Jag kommer inte ens ihåg vad jag skulle skriva om från början.. ELLER JO!
Robin! Robin!!!!!! Söderling alltså. Han är helt otrolig och nu skall han spela final i franska öppna imorn. Jösses, jag är stolt över att vara svenk så här på nationaldagen när vi har en sådan enastående kille. Han är fantastisk!

Det var allt.
Over and Out

RSS 2.0