Operartion

Kl. 12:05
Nu är det fyra dagar sedan jag opererades och idag är den enda dagen, hittils som känns helt okej, utan tabletter. Så ja, nu kanske smärtan börjar släppa lite och allt börjar läkas, sakta men säkert :)

I måndags gick allt kanonsmidigt. Vilket var riktigt skönt. Jag fick aldrig någon riktig chans att tänka efter om vad som skulle hända osv. för det fanns alltid någon läkare av något slag som ställde frågor eller småpratade. Men, vi var på Östra sjukhuset kl. 7 och 8:15 låg jag på operationsbordet, det gick riktigt fort. Däremellan hann jag få i mig alla möjliga tabletter o sprutor o platsrör o grejer. Som tur var fick jag en sån sjukt bra narkosläkare som skulle vara med under hela operationen, vilket fick mig att känna mig så mycket mer säker. Vi snackade om allt möjligt innan det var dags för nersövning. Jag fick ett grymt förtroende för henne som gjorde mig mindre rädd.
När jag väktes ur narkosen ropade jag först efter ÖIS-Rebecca och sedan skrek jag av smärta. Fick hur mycket lugnande medel o grejer inskickat i  mig så det finns inte. Jag försvann helt och levde i min egna fantasivärld. Där jag mådde bra och hoppade på råsa moln, ungefär :P
Runt 13-tiden blev jag uppskickad från uppvaket till avdelningen igen. Min räddare i nöden - Mamma, kom drygt 20 minuter efter dess. Jag var klar för hemgång runt 15-tiden fast fick vänta på min operations-doktor i ca. 1½ - 2 timmar. Sedan blev det besök på Apotek och uthämtning av smärtstillande, penselin, sprutor o andra lugnade medel. Var väl hemma runt 18-19-tiden igen.

Så ja, nu är operationen klar och steget till fotbollen är närmare. Även om det blir kryckhoppning i 2-3 veckor. Fast rehabliteringen är redan i full gång. Har övningar jag skall göra tre gånger dagligen. Min rehab började redan på sjukhuset, då min dåvarande sjukgymnast kom in med övningarna och vi gjorde dom tillsammans, så ja.. Fick vila i nåra timmar efter operationen, sedan var det rehab direkt som gällde, ingen vila här inte!

Förut ringde en sjukgymnast som jag ska ha i.. många månader framöver. Så ja, nu kan man väl säga att den intensiva träningen redan är i fullgång.. Och idag tog jag mina första steg utan kryckorna också, det kändes helt okej.

Over and Out

Hjälp mig!

Kl. 22:12
Okej.. Nu börjar jag bli ett nervrak. Aldrig att jag kommer somna ikväll, och imorn så ska jag till ett av mina topp tre i skräck, alltså.. Hjälp mig! Jag hatar sjukhus, verkligen jättemycket hatarhatar. Och tanken på sprytor gör att jag ryser i hela kroppen. Det finns inte överdrivet mycket saker jag är rädd för, men just nu är jag så frigging jävla livrädd att det inte går att beskrivas. Mitt hjärta slår o slår o slår och pulsen blir bara starkare o starkare. Ja, just nu vet jag verkligen inte vart jag ska ta vägen. Dom säger att jag skall blicka framåt, och tänka på att det kommer bli bra snart. Men jag kan inte släppa tanken på hur sjukt ont jag kommer ha när narkosen släpper och jag väcks upp. Jag har en känsla av att jag behöver all smärtstillande dom har på lager då.. Usch, hemsk tanke. Dock är den nog mer sann än jag vill..
Ja, vad var det jag sa? Jag är livrädd och nervositeten har stigit mig till typ, vansinne..
Önska mig lycka till, för imorn gäller det!

Over and Out

Y.M.C.A.

Kl. 14:14
Ännu en dag har passerat och nedräkningen fortsätter. Nu är det bara några timmar kvar till operation och jag blir nog automatiskt mer och mer spänd för varje timme som går. Snart skall jag även gå på den första dubbelduschen med specialtvålen...

Men iallafall, i fredags var jag och Mamma och kikade på Lindomes herrar när dom tog sig an Torslanda i Söder Ettan. Lindome losade med 3-2 och får jag säga vad jag vill så säger jag: Lindome, byt målvakt!

Igår åkte jag hem till Sandra för att mysa. Jag var nykter, det var inte någon av de andra sju flickorna som anlände hos Sandra. Mys blev till fest och det blev dans till låtar som Y.M.C.A. När sedan alkoholen hade tagit mina vänner till ett annat level så bestämde sig alla utan Ämz, för att åka till Majorna på inflyttningsfest. Då bestämde jag mig för att ta mitt pick o pack och köra hem.
Men det var en mysig kväll med nåra av de härligaste tjejerna i världen. Detta gör vi om!

PS. Jag saknar Tjäder :(
Over and Out

Fyra dagar kvar

Kl. 11:36
Fyra dagar kvar innan jag ligger där på operationsbordet och doktorerna borrar o snittar i mitt knä. Låter livsfarligt när man tänker på det på det sättet. Jag får väl be en bön till Gud att få behålla benet innan operationen, som äger rum på måndagmorgon klockan 7 , då borde alla i hela världen tänka på mig! :P
I eftermiddag ligger Malin på operationsbordet, även hon för andra gången, för att ta bort knölen på den andra foten, så idag tycker jag vi ägnar en tanke åt henne, för hon kommer bli kryckmongo innan mig. Malin, det är synd om oss!

Idag spelar mina (stora) tjejer bortamatch mot Hisingsbacka. Blir en stenhård match, men vill vi vinna, så kommer vi att vinna. Allt har med vilja o tro att göra.. Tror jag iallafall. Också en gnutta hjärta med då, förståss. Men har vi det självförtroendet, den viljan och spelar med hela hjärtat och ger allting idag, så som vi gjorde i iprincip alla matcher förra året, då kommer vi att klara detta. Tjejer, jag tror på er! <3

Over and Out

Åter i ledning.

Kl. 13:10
Gött! I måndags åkte vi somsagt hem med en 3 poängare o därmed återtog vi serieledningen - igen. Härligt ÖIS, nu fortsätter vi såhär, spräng på med mål bara o vinn matcherna. Nu är Allsvenskan inom räckhåll!

Bolltrolleri - Rödblå magi

bortamatch

Kl. 11:41
Idag blir det bortamatch med ÖIS. Dom ska möta Degerfors, så nu blir det upp o göra Värmland osäkert i nåra timmar.. Självklart kommer vi hem med en till 3poängare. Och självklart skall våra rödblå lirare bjuda upp till sambadans o spela brilljant fotboll. Du vet, sådär som bara Sveriges bästa lag kan? ÖIS såklart!

Men nu till ett mycket mer allvarligt ämne, nämnligen: Vad ska jag ha på mig idag?
Detta ständigt återkommande i-landsproblem.. Jag hatar det! Detta måste lösas, på något vis.. Frågan är bara hur o när? Men finkläderna skall förståss på. Den röda tröjan med lite inslag av blått o världens finaste emblem på. Men byxor då? Jeans? Mjukisbyxor? Långbyxor? Kortbyxor? Kjol? Vädret kan man ju aldrig veta, så man vet ju aldrig om man kommer frysa ihjäl eller svettas tills man dör. Ett mellanting vore bra, även om jag helre ser att solen skiner med 25grader i luften. Kan man beställa sol o värme? Isåfall för jag det idag.
Fast i och för sig skall vi ju till Värmland, o där borde det alltid vara varmt? Jag menar.. VÄRMland,, (hahaha)
Nu ska jag fundera över nästa i-landsproblem: Vad blir de för lunch idag?

Over and Out

OS osv.

Kl. 21:43
Gårdagens final i Tennis höll bara på i 3 timmar, fast Sveriges pojkar förlorade, tyvärr.. Var iofs. inte så mycket att säga om saken, men ändå.. Ett till silver bidde det iallafall.
Inatt ska jag sova o njuta över att inte behöva gå upp klockan 3 på natten för att se på handboll.. Måste medge att OS-tiderna är lite kassa, men bara lite..

Igår blev jag preliminärt tränare för flickor födda 00-01. Skall känna lite på det och se, men av det jag såg och fick vara med i lördags på fotbollensdag, så är jag ganska garanterat säker på att jag vill börja, för dessa 7-8åringar är dom sötaste!

Imorgon bär det av till värmland och Degerfors, för att se ÖIS spela sambafotboll o vinna med cirkus 7-0. Men innan ditresa ska jag upp tidigt för att följa med Linnéa till första skoldagen med ny lärare o klassrum, så lite spänd är hon. Kommer säkert gå alldeles galant!

Over and Out

Tennis

Kl. 14:19
Skumt att man ens orkar spela en tennismatch i 5 timmar. Hur klarar man det? Men men, vinner Simon o Thomas så får dom spela hur länge dom vill. Fast att vara nervös i 5 timmar tog nog lika mycket på mina krafter som på deras.. typ.  Idag är finalen, men jag vet inte vilka dom spelar mot, men skit i det. Dom ska vinna Sveriges första OS-guld!

Over and Out

Operationstid! :)

Kl. 13:37
NU NU NU!!!! Äntligen har jag fått tiden. Klockan 7:00 den 25 augusti. Hur i helvete jävla gött är inte det då?! Nu när jag läst alla papprerna vad som ska hända osv. blir jag nästan rädd. Alla sprutor, all smärtstillande o stygn, antibiotika oh kryckor.. Hjälp!
Men fan, nu är jag ett steg närmare fotbollen, underbart =)

Over and Out

det pappa säger är alltid rätt

Kl. 16:36
Kom på ett påstående pappa kom på när vi var i Skåne förra veckan. En sak som både är galet rolig och sjukt sann! En tanke om en smörgås, när min far är i sitt esse:

Pappa: Varför heter det smörgåsar? Det borde ju heta 'en smörgås'  och ' flera smörgäss'



ont, de gör ont..

Kl. 13:58
Äntligen har jag fått gjort det jag sagt jag skall göra. Att sätta styrelsen i arbete med min operationstid. Så nu äntligen kanske jag får den där jävla tiden så mitt jävla knä kan bli bra nångång, så jag återigen får göra det jag älskar - spela fotboll. Jag vet inte hur länge till jag klarar av att bara stå och kolla. Det är någon hatkärlek till det. Det är klart jag älskar att se på laget när det går bra, men det gör samtidigt lika ont att inte få delta.
Jag har fortfarande inte riktigt accepterat att jag inte kan spela förrän nästa säsong någongång, det är som att sätta 1000 knivhugg i mitt hjärta när jag tänker på det. Känner mig helt hjälplös o vek. Det gör ont! Känns som om hjärtat tagit lika mycket stryk som knät. Sjuk småspik i mig, för de kommer ändå inte kännas..

Over and Out


Dröm ,

Kl. 11:34
"..inatt jag drömde något som, jag aaaldrig drömt förut.."

Hallå, jag glömde att berätta om min dröm jag hade. Den var bäst, jag drömde att jag o Björn Anklev var ett par och vi skulle åka och gifta oss i smyg i Brasilien. Haha! Men ja tack till Björn, det skulle jag nog sagt!
Det var gött längesedan jag drömde en ångestdröm nu, det e så jävla gött. Vill nog drömma denna drömmen om o om igen, japp.. det skulle jag inte bangat! Kanske den tillslut blir till verklighet?

Over and Out

OS

Kl. 11:28
Jag går upp klockan 8 för att se svenska damhandbolllaget gå mot förlust, vilket nerköp! Men det blev en till silvermedalj idag iallafall, även detta i cykel - gott! Och att Emma går så långt i fäktning o även slår ut den regerande världsmästaren är också kul. Men att se handbollstjejerna förlora är inte lika kul, dåligt!

Over and Out

Skåne osv.

Kl. 16:44
Förra tisdagen åkte jag med familjen o familjen Sandberg till Skåne/Österlen för att slöa o bara ta't lugnt tills på fredagkväll. Helt överskönt att bara komma ifrån allt. Det var dessutom sol o värme därnere, vilket de inte var i Göteborg. Underbara 4 dagar med världen bästa människor!

I lördags vart det match mellan ÖIS o Ängelholm, hemma. Åkte först hem till Söder för att dricka öl o spela teve-spel, som jag vann på bara för jag tryckte på alla knappar på hela kontrollen, bäst! :P Sedan gick vi till Valhalla, där jag var för packad för mitt egna bästa, för jag kommer inte ihåg ett skit o dessutom höll jag på o somna ståendes mot Andreas. Vi vann iallafall med 2-1 och det var väl jävla skönt det! Det blev efterfest på skotten där jag ramlade i deras trappor (5 trappsteg) i slog i knät nått jävligt. Fick svinont o grinade tills jag inte hade något smink kvar. Har dessutom hört i efterhand att jag hade typ 150personer (typ.. liiiite överdrift, kanske...) runt mig o jag bara bölade.. KUL. Skämt ut mig för hela klacken o ett ställe som är för ofta återkommande för min del. Åhå...
Menmen, efter en massa tröst av massa underbara människor - tack! Åkte vi hem till Rebecca o kollade OS osv. Jag deckade asgött i hennes säng o sov där hela natten.

I söndags spelade vi / Kållereds damlag första seriematchen sedan den 27e juni, och dom skötte sig faktiskt sjuukt bra, mina tjejer <3 , vi ledde med 1-0 tills sista kvarten då Mölnlycke gjorde 1-1 , men vi fick iallafall ett poäng med oss ifrån den kampen, vilket är gött. Nu känns det som det börjar ordna upp sig lite i laget o tilliten på varandra är bättre. Kom igen nu tjejer, nu ser vi till att stanna kvar i divisionen iallafall!
Träning idag, men pga. min dramatiska händelse i lördags med knät, så kan jag inte testa mitt nya skydd som ska hjälpa mig att kunna spela, får nog vänta tills nästa vecka :( Menmen..

Over and Out


SERIELEDNING

Kl. 21:14
ÄNTLIGEN LEDER ÖIS
:D Och Mackan fick göra sitt första mål för säsongen, härligt killar!!! <3

Idag har jag o Sandra varit i Borås, vi badade i Stadsparksbadet och åt god lunch. Sedan köpte vi skor o strumpor för våra var för blöta för vårt egna bästa, och det var verkligen jääättekul!
Supergrym dag i en livlös stad, för två galet livsglada personer. Jag och sandra gav Borås färg!

Over and Out

2h o 15min.

Kl. 13:53
Nu lade jag precis på telefonen efter ett 2 timmar o 15 minuters långt samtal med Sandra Edvall. Vi bestämde vad vi skulle göra imorn, men inte idag. Det är bra.. Imorn ska vi göra en utflykt till Borås. Kanske kika lite i affärer osv. Och förmodligen också ta oss ett dopp, eller några badtimmar på något badpalats där. Sedan äta något gott o bara ha det allmänt mysigt en heldag några mil utanför Göteborg, det ska bli kul!
Idag blir det en berömt "chill-dag" med film och tillbehör. Ska också bli skönt, att bara ta't lugnt :) Så, nu blir det in i duschen innan jag brummar iväg, hejjs!

Over and Out

40+ , ÖIS , hemkomst o kusiner

Kl. 23:21
Familjen är hos grannarna o äter o dricker sig fulla, och här sitter jag, ensam o övergiven.. Eller ja, jag var mer än välkommen att följa med, men vad skulle jag göra där? Massa packade 40+are som skrattar åt skittråkiga skämt och en massa småbarn som springer omkring och jagar varandra. Nej, jag klarar mig bra här, med film och fruktsallad. Dessutom skall jag upp relativt tidigt för att jobba imorn..

Har fortfarande beslutsångest över om jag skall följa med till Bunkeflo på måndag, fast det väger mer över på "nej"-sidan just nu, eftersom vi åker till Österlen med familjen Sandberg på tisdagen. Och om jag skall åka bil en hel dag ner till Blekinge så vill jag inte gå upp tidigt och vara bakis.  Så, nerverna får nog se till att klara P4 och sportradio denna gången, tyvärr. Men det kommer fler matcher, så att säga. Det är dock synd att missa deras matcher nu när dem spelar så bra, men vafan.. Jag har i princip sett alla matcher, så en får jag hoppa över, utan dåligt samvete.

Idag kom Sandra hem från sin Greklandssemester på 14 dagar. Det känns skönt, för har saknat henne.
Och i slutet av nästa vecka kommer Moster Annika o kusinerna hit i två veckor, från Tyskland. Skall bli skönt att få träffas igen, för de suger att dem bor så långt bort. Så där har vi än mer slötid vid havet och jag älskar det!

Over and Out


RSS 2.0