ksk dam = öis ?

Kl. 15:38
Igår var verkligen besvikelsernas dag nummer ett. Usch säger jag!
Jag somnade med huvudvärk i förrgår och vaknade med huvudvärk igår. Knaprade tabletter hela dagen, både på jobbet och sedan när jag kom hem. Var allmänt dåsig och tung i kroppen och mådde riktigt dåligt. Men hade bestämt mig att vara med på vår match som vi hade mot Öjersjö på kvällen. En riktigt viktig match som det bara skrek 3 poäng om. Det fanns inget annat. (ungefär som gais-öis igår.....).

Vi gjorde en kanonmatch. Nästan allt stämde - utan målen. (ja...som öis där med..) Jag förstår inte hur ett lag kan missa så mycket som vi gjorde igår, det är helt obegripligt. Motståndarna har typ 3 farliga målchanser i hela matchen och sätter 2. Vi har typ 25-30 målchanser och missar. Hur går det? Hur svårt är det att sätta mål?

Dessutom hade motsåndarna 2 stycken hands i sitt straffområde. Men som vanligt har vi sån jävla otur med domare att dom antingen inte ser eller inte vågar blåsa. Vad är grejen? Är det hands i straffområde, så är det straff.. Åh.
Jag hade ett stolpskott och ett ribbskott inom loppet på ungefär 20 sekunder. Också obegripligt. Men!!!! Jag hade även en boll som var över linjen, men åter igen ligger domarna fel och ser inte det. Det var inte mycket, men hela bollen var över. Kanske en decimeter, kanske två? Det har inte med saken att göra, bollen var över och det var mål. Matchen kan beskrivas i soffror tror jag.

Bollinnehav:  65 - 35
Målchanser:  27 - 3

Varför måste fotboll gå ut på att göra så många mål som möjligt? Varför inte bara på vem som spelar bäst? Då hade både vi och ÖIS vunnit. För både vi och dom har varit så överlägsna många matcher utan att kunna få in bollen. Och det är så jävulskt frustrerande och orättvist.
Men ja, till råga på all besvikelse igår efter min match fick jag ett dystert sms om att även mina rödblå lirare hade förlorat. Och plötsligt hade inte livet någon mening. Rätt skumt att en sport kan bestämma så mycket över ett liv.

Jag och pappa drog fram grav-whiskeyn och började... ganska snart försvann alla bekymmer.
Påminn mig igen varför jag älskar både fotboll och öis så mycket?

Over and Out

besvikelse.

Kl. 11:46
Det är så bedrövligt pinsamt dåligt att fotbollsförbundet borde dra in domarlicensen för gårdagens domarstabe. Hur kan man sätta en domare ifrån göteborgstrakten i ett Göteborgsderby? Vad i helvete tänker man med? Domarens hjärta märkte ju alla på arenan vilka det tillhörde. Och han var inte direkt diskret med att visa det heller. Helvete!
Frisparkar hit, gula kort dit. Och vad vann blåvitt på det? Jo nämnligen ..ALLT.

Är inte helt säker på att kvitteringsmålet är offside längre, hur mycket jag än vill att det skall vara det. Men 2-1 målet börjar en ett regält fel-inkasst. Men det är såklart ingenting domarn lägger manken till när det är de blåvit randiga jävlarna som gör misstagen.
Skit domare. Skit IFK. Skit liv.

Det är så jävla orättvist. Så jävla, jävla, jävla.
Fan också.

Derby fest?

Kl. 19:44
Ja, nu börjar det verkligen dra ihop sig till derbyfest. Eller...jag hoppas att det blir en fest iallafall. Om drygt 20 timmar är det dags. Dags för Gamla Ullevi, ÖIS och rödblå magi. Jag hoppas killarna sätter dit lite extra imorn. Lite extra i allt. Björn och Sebb är avstängda, vilket är förjävligt. För just de två hade behövts mer än någonsin imorn. Som sagts så måmnga gånger förr - två spelare gör inte ett helt lag. Så jag hoppas killarna plan ger mer än allt och kämpar för liv, död och befrielse.

Något som är halvroligt är att om jag velat så hade jag kunnat stå på Gamla Ullevis gräsmatta imorgondagens derbypaus och slå en straff för supporterklubben. För i nästan varje derby är det en tävling av något slag mellan ÖIS och blåvits supportrar. Men jag tackade nej. Jag är förjävla kass på straffar (okej, jag ljuger nu..) och att missa en straff som i princip gäller liv och död inför 18500 människor på läktan hade knäckt mig totalt. Men tänkt att jag ska öva straffar fram tills nästa derby och sedan återvända och vara starkare än n¨gonsin och slå in bollen på dom jävla, fula blåvita "änglarna". Det hade varit enormt. Och då ska jag ta till ett av mina bästa motton :

"varför tro att du kan missa straffen när du vet att du kan sätta den?"


Det är ett grymt motto och en mening jag tänker på varje gång jag skall slå en viktig straff för laget. Och ja, om ni vill veta är det min fars kloka ord, som jag fick ta del av redan som liten knatte-straffläggare.

I vilket fall som helst så hoppas jag och, faktiskt tror på en rödblå tre poängare imorn.
Så länge världen består, är vi röda och blå.

Over and Out

ta till andra medel.

Kl. 11:08
Igår hade jag en asbra dag. Mådde asbra. Träffade asbra människor. Och se ÖIS U21 vinna, var också asbra. Jag, Mattias och Rebecca myste i staden med shopping och mat innan vi begav oss till vår fina öisgård och såg laget i de finaste tröjorna vinna. Om inte A-laget vinner får man ta tag i andra rödblå medel så man inte klappar ihop totalt.

Föresten, just nu lyssnar jag på julmusik..

På söndag är det derby och jag är riktigt nervös. Det är en prestige-match som heter duga och förlorar ÖIS mot blåvitt igen så begraver jag mig levade, för då är det riktigt jävla pinsamt.
Men med attraktiva Bengan i mål, en ny stabil back, två målfarliga nummer på topp, oså givetvis Björn som alltid är bäst vart han än spelar, på plan så skall det nog gå bra. Även om jag är nervös så är jag positiv. ÖIS har ju trots allt 4 matcher i rad utan förlust, och jag hoppas den sviten håller i sig.

Ikväll har jag träning och jag hoppas att min vad håller denna gången (ja, just nu är det något konstigt med min höger vad, och mitt dåliga knä har mått relativt bra det senaste..) Dessutom skall nog Göran (herrlagets sjukgymnast gubbe) ska kolla till både vaden och mitt högra knä som vägrar bli helt okej efter matchen mot Hisingsbacka den 9 juni. Det är halvsvullet då och då oså ligger det någon vätska i knäskålen som vägrar försvinna.

På fredag ska jag klippa mig. Det var typ två månader sedan jag beställde den tiden så det känns skönt att tiden äntligen är framme. Lite nervös inför det med iom. att jag inte kommer att få bestämma någonting alls. Jag skall bara sätta mig där i stolen och hålla käft. Hoppas inte dom klipper page och färgar håret blondt för då tar jag livet av mig... eller så köper jag bara hårfärg direkt och färgar om det..får se.

Over and Out

RSS 2.0